Održan prvi promotivni sastanak s inovatorima u sklopu projekata Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac

by | tra 1, 2021

U sklopu projekata Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac, “KaRijERA i JA” i “STRuKA i TI”, u organizaciji projektnog partnera Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Karlovac, održan je prvi promotivni sastanak s inovatorima s područja Karlovačke županije.

Članovima Udruge inovatora Karlovačke županije, na prvom sastanku, predstavljeni su projekti Regionalnog centra kompetentnosti u sektoru elektrotehnike i računalstva i podsektoru strojarstva. Predstavljanje je održano u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Karlovac uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Ravnatelj Tehničke škole Karlovac Ivan Janković predstavio je projekte te mogućnosti uključivanja inovatora u rad s učenicima na području inovacija. Na taj način će se motivirati i poticati učenike na kreativnost i razmišljanje izvan okvira dok će poduzetnici i inovatori steći mogućnost kontinuiranog ulaganja u buduće kadrove. Sastanku je prisustvovala i zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar koja je istaknula važnost Centra kompetentnosti koji će pružiti mogućnost povezivanja gospodarskog i obrazovnog sektora.

Događaj je održan uz veliki interes inovatora koji su se odazvali pozivu te iz prve ruke dobili relevantne informacije o važnosti i ciljevima Regionalnog centara kompetentnosti te nadolazećim projektnim aktivnostima.

Projekt “KaRijERA i JA” UP.03.3.1.04.0007 vrijedan je 31.792.709,24 HRK u stopostotnom iznosu sufinanciran sredstvima Europske unije iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda.

 

 

Povezani projekti

RCK STRUKA
RCK Karijera
RCK STRUKA
Skip to content