Održana početna konferencija projekta „KaRijERA i JA“

by | ruj 21, 2021

Dana 17.09.2021. u sportskoj dvorani Tehničke škole Karlovac održana je početna tiskovna konferencija projekta „KaRijERA i JA“ koji se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. te se financira iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 31.792.709,24 HRK. Nositelj projekta je Tehnička škola Karlovac, a na projektu sudjeluje 21 partner iz obrazovnog, civilnog i gospodarskog sektora.

Projekt „KaRijERA i JA“ potiče sinergiju obrazovnog i poduzetničkog područja u sektoru elektrotehnike i računalstva stvarajući konkurentniji, kompetentniji i inovativniji stručni kadar. Razvijanje novih uvjeta kroz suvremenu infrastrukturu, opremanjem specijaliziranih kabineta najmodernijom opremom, unaprjeđenjem postojećih strukovnih programa i programa za učenike s teškoćama i osobe s invaliditetom s više praktične nastave te razvojem novih formalnih i neformalnih programa obrazovanja odraslih, rezultirat će usvajanjem novih vještina i kompetencija polaznika potrebnih za zanimanja budućnosti u elektrotehnici i računalstvu. 

 

Dobrodošlicu okupljenima poželio je Bernardo Pahor, voditelj odsjeka za opće poslove, protokol i odnose s javnošću Karlovačke županije. Sve prisutne pozdravio je i ravnatelj Tehničke škole Karlovac, Ivan Janković, koji je dao uvid u ostvarene i planirane aktivnosti projekta. Također, svim uzvanicima obratila se i Draženka Sila-Ljubenko, pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Karlovca te dožupanica Karlovačke Županije, Vesna Hajsan Dolinar. Za kraj prisutne je pozdravio i ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Mile Živčić. 

Povezani projekti

RCK STRUKA
RCK Karijera
RCK STRUKA
X
Skip to content