Posjete osnovnoškolaca proizvodnim pogonima partnera

by | ožu 27, 2023

U okviru promocije Regionalnog centra kompetentnosti i projekta “Karijera i ja”, za završne razrede iz više osnovnih škola iz Karlovačke županije su tijekom siječnja i veljače organizirani posjeti proizvodnim pogonima tvrtki-partnera na našem projektu: DW Reusables d.o.o., Žitoproizvod d.d.d, te Kelteks d.o.o. Svaka od ovih tvrtki je primila po 4 grupe učenika i pokazala im što i kako rade, te koja su zanimanja zastupljena u njihovom radu, a sve u cilju promocije strukovnih zanimanja učenicima 7. i 8. razreda.

Realizirano je 12 posjeta, a ukupan broj posjetitelja iz škola je bio 196. U posjetama su sudjelovale osnove škole “Grabrik” i “Dragojla Jarnević” iz Karlovca, OŠ Skakavac, OŠ Cetingrad, OŠ Vojnić, OŠ “Katarine Zrinski” Krnjak, OŠ Netretić, te Područna škola Jarče Polje. Većinu posjeta su ili samostalno ili u suradnji s kolegama provodili mentori kod naših poslodavaca. Posjetiteljima su objašnjavali načine rada, pokazivali i objašnjavali opremu i proizvodne procese, a veliki fokus je bio na zanimanjima i pokazivanju što točno se s kojim završenim tehničkim zanimanjem može raditi u okviru njihovog rada. Puno toga je pokazivano i na samim primjerima, strojevima i slično.

I poslodavci i sami učenici su izrazili veliko zadovoljstvo ovom aktivnošću, a mi se nadamo da ćemo barem neke od učenika sutra ponovo vidjeti u navedenom tvrtkama, ali kao zaposlenike!

 

Pogledajte kako nam je bilo u Kelteksu:

Povezani projekti

RCK STRUKA
RCK Karijera
RCK STRUKA
X
Skip to content