Profesori iz EIOŠ Rijeka posjetili Maritime Future Summit Hamburg 2022

by | lis 4, 2022

U okviru provedbe projekta “KaRijERA i JA”  5 profesora iz partnerske riječke Elektroindustrijske i obrtničke škole je u periodu od 4. do 7. rujna ove godine posjetilo Maritime Future Summit Hamburg 2022, Njemačka.

Maritime Future Summit, koji je najveći sajam brodske opreme na svijetu ponudio je najnoviju tehnologiju koja se koristi na današnjim brodovima te nove i napredne sustave brodske elektrotehnike. Kroz ponuđeni izložbeni program naši posjetitelji su imali priliku uočiti i analizirati  učinke digitalne transformacije pomorske industrije i prepoznati potencijale napretka tehnologije. Zahvaljujući posjeti, dobivena je potpunija slika o pomorskoj budućnosti, mogućnostima rada  i unapređenja, izazovima, ali i otvorenim pitanjima s kojima će se suočavati stručnjaci toga profila u budućnosti.

Dobivene informacije će se koristiti u izradi novih standarda zanimanja i kurikuluma, kao i u planiranju izvannastavnih aktivnosti. Profesori ističu da će prezentacijom viđenog svojim učenicima u EIOŠ Rijeka poticati njihov interes za struku u području primjene suvremene brodske opreme, što i jeste jedan od ciljeva ovog projekta.

Povezani projekti

RCK STRUKA
RCK Karijera
RCK STRUKA
X
Skip to content