Postojeći obrazovni programi osvježavaju se novim aktualnim sadržajem

by | svi 18, 2021

Projektom je planirana modernizacija strukovnih programa Tehničke škole Karlovac u podsektoru strojarstvo za 12 postojećih zanimanja: CNC operater, tokar, alatničar, strojobravar, instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater, limar JMO, autolimar JMO, automehaničar JMO, računalni tehničar za strojarstvo, strojarski računalni tehničar i automehatroničar.

Modernizacija programa provest će se uvođenjem izbornih predmeta u kurikulume obrazovnih programa za gore navedena zanimanja, a izborni predmeti pokrivat će 10 različitih tematskih područja kao što su robotika, osnove financijskog upravljanja poduzetničkim pothvatom u podsektoru strojarstva, 3D ispis s aditivnom tehnologijom i osnove aditivnih tehnologija i dr.

Osim navedenog u planu je i uvođenje inovativnih metoda poučavanja i inovativnih modela učenja te nabave nove i specijalizirane opreme za provedbu nastave. Također, izradit će se i priručnici za nastavnike i polaznike za 10 tematskih područja.

Suradnja je započela upoznavanjem stručnog tima s programskim i materijalnim uvjetima Tehničke škole Karlovac te specifičnostima srednjoškolskog obrazovanja u RH. Sukladno sugestijama gospodarstvenika iz partnerskih organizacija u stručnom timu (Heineken d.o.o. i TTK d.o.o.) nastavnici TŠK izradili su prijedloge modernizacije postojećih programa. Prijedloge nastavnika nužno je uskladiti s postojećim potrebama tržišta rada prema uputama  Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

 

 

Povezani projekti

Karijera i ja
RCK STRUKA
RCK Karijera
Skip to content