Održana izvještajna tiskovna konferencija za medije

by | ožu 28, 2023

Protekli tjedan održana je izvještajna konferencija za medije projekta „STRuKA i TI“ na kojoj su predstavljene važne vijesti za buduće i sadašnje učenike Tehničke škole Karlovac.

Riječ dobrodošlice i uvodnu riječ o projektu održao je ravnatelj Tehničke škole Karlovac, Ivan Janković, koji je istaknuo realizirane projekte aktivnosti. Projekt se fokusira na modernizaciju obrazovanja u (pod)sektoru strojarstva, a jedan od ključnih elemenata projekta je otvaranje Regionalnog centra kompetentnosti u bivšoj Oružani. Centar će ponuditi polaznicima najmoderniju strojarsku opremu te znanje koje odgovara potrebama tržišta rada. Pripreme za otvorenje centra su u punom jeku, a do sada su održane mnoge aktivnosti kao što su:
• Razvoj standarda zanimanja, kvalifikacija i kurikuluma
• Edukacije za ravnatelje, nastavnike i stručne suradnike Tehničke škole Karlovac i partnerskih škola na projektu
• Studijska putovanja s ciljem jačanja kompetencija odgojno-obrazovnih radnika i mentora zaposlenih kod poslodavaca
• Promocije strukovnih zanimanja u 148 završnih osnovnih škola na području Karlovačke županije
• Posjete 12 grupa učenika osnovnih škola uspješnim tvrtkama Karlovačke županije kako bi se upoznali sa strukovnim zanimanjima u praksi
• Dva sajma strukovnog obrazovanja i dva učenička natjecanja.
Ove aktivnosti predstavljaju samo dio velikog truda i predanosti koji se ulažu u ostvarivanju ovog projekta, a cilj im je osigurati kvalitetno obrazovanje i pripremiti učenike za uspješnu karijeru u području strojarstva.

Gradonačelnik Damir Mandić objasnio je značaj rekonstrukcije zgrade „Oružarne“ u kontekstu regeneracije povijesne jezgre: „Regionalni centar kompetentnosti projekt je na koji će svi uključeni u njega biti ponosni. On ne vraća život u Zvijezdu samo vizualno, estetski, nego i na razini realnog života mladih ljudi, što je njegova posebna vrijednost. Zato se danas, sutra nemojte libiti govoriti kako ste i vi obnovili Zvijezdu jer to je činjenica! Svi gradovi su u nekoj fazi natjecanja, svi se nešto uspoređuju, svi su posebni, a ono što mi u Karlovcu imamo trebali bi malo glasnije govoriti: s jedne strane tradiciju koja je pozicionirala Karlovac i na razini obrazovanja i industrije, a s druge element inovacija koje drže naš grad. Ovakav projekt, infrastrukturni i obrazovni sigurno će pozicionirati Karlovac na višu razinu što se tiče obrazovanja i poslovanja, u budućnosti dići na višu razinu taj element inovativnosti u Karlovcu.”

Vesna Hajsan Dolinar, zamjenica župana Karlovačke županije, istaknula je posebnosti Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac te se osvrnula i na infrastrukturu “Nedavno je postavljena prva deka, a u travnju se očekuje postavljanje druge deke. Ukoliko će radovi ići prema planu, u jesen ćemo imati završetak radova.”.

Povezani projekti

Karijera i ja
RCK STRUKA
RCK Karijera
X
Skip to content