Solarni automobili, dronovi i 3D printanje: krenula su učenička natjecanja

by | ruj 11, 2023

Čak tri različita učenička natjecanja održat će se tijekom rujna i listopada u Karlovcu u sklopu projekta „STRuKA i TI“ čiji je nositelj Tehnička škola Karlovac, a koja za cilj imaju promociju strukovnih zanimanja iz podsektora strojarstva. Natjecanja su otvorenog tipa, što znači da će i građani moći pratiti ih i iz prve ruke doznati sve što ih zanima o dronovima, solarnim automobilima i 3D printanju.

DRONATRON je natjecanje u upravljanju dronovima, a počinje 11. rujna. Građani će dan kasnije od 14 do 15:30 sati moći gledati natjecanje u preciznom slijetanju na školskom igralištu Tehničke škole Karlovac. Sljedeće je na rasporedu natjecanje u snimanju fotografija dronom koje će se održati 13. rujna od 14 do 15:30 sati. Dana 14. rujna od 11 do 12:30 sati održat će se natjecanje u letu s preprekama. Natjecanje upravljanje dronovima održavati će se na prostoru Tehničke škole Karlovac. Po završetku natjecanja biti će dodijeljene nagrade najboljim natjecateljima.

U razdoblju od 25. do 28. rujna na rasporedu je učeničko natjecanje solarnih automobila FAST & SOLAR. Sve započinje izložbom solarnih automobila u Zorin domu 26. rujna, a dan kasnije održat će se utrka solarnih automobila u ŠRC Korana s početkom u 16 sati.

Posljednje je na repertoaru natjecanje u 3D printanju pod nazivom HACKATHON 3D PRINT. Snage i kreativnost u 3D printanju učenici će ukrstiti u dvorani Tehničke škole Karlovac. Dana 17. i 18. listopada natjecanja počinju u 12 sati, dok ono 19. listopada počinje u 10 sati.

Inače, na sva tri natjecanja sudjelovat će učenici iz Tehničke škole Karlovac, Strukovne škole Gospić, Obrtničke i tehničke škole Ogulin, Srednje škole Slunj te Tehničke škole Požega. Riječ je o školama partnerima na projektu „STRuKA i TI“ kojeg provodi Tehnička škola Karlovac. Cilj projekta je uspostava programskih i kadrovskih uvjeta koji će unaprijediti učenje temeljeno na radu za učenike i odrasle polaznike strukovnog obrazovanja u podsektoru strojarstva Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac, a sve kako bi se učenicima i polaznicima povećala mogućnost zapošljavanja ili daljnjeg obrazovanja.

Povezani projekti

Karijera i ja
RCK STRUKA
RCK Karijera
X
Skip to content