Novo zanimanje u podsektoru strojarstva kreira se u suradnji s lokalnim gospodarstvenicima

by | svi 14, 2021

Tehnička škola Karlovac zajedno sa stručnim timom iz partnerskih organizacija izrađuje standard zanimanja iz područja održavanja numerički upravljanih alatnih strojeva i uređaja. Riječ je o novom zanimanju u podsektoru strojarstva za koje je predviđeno školovanje u trajanju od najmanje četiri godine, a za koje postoji interes među gospodarstvenicima sukladno istraživanju koje je prethodilo samom projektu.

U prethodnoj godini stručni tim radio je na analizi kompetencija srodnih zanimanja u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu. Također, utvrđuje se sektorska, analitička i strateška utemeljenost te izrađuje popis ključnih poslova te pripadajućih znanja i vještina u svrhu anketiranja gospodarstvenika. Sve s ciljem utvrđivanja potrebe za navedenim zanimanjem u gospodarstvu. Ukoliko se navedenim istraživanjima utvrdi potreba za takvim zanimanjem na tržištu rada, stručni tim sudjelovat će u izradi standarda kvalifikacija, a zatim i kurikuluma za obrazovni program iz navedenog područja.

U stručnom timu, osim djelatnika Tehničke škole Karlovac, sudjeluju i partneri iz Tehničkog veleučilišta Zagreb, Veleučilišta u Karlovcu, Pučkog otvorenog učilišta Zagreb te gospodarstvenici iz karlovačkog područja – Heineken d.o.o., TTK d.o.o., DW Reusables d.o.o. te Kelteks d.o.o.

 

Povezani projekti

Karijera i ja
RCK STRUKA
RCK Karijera
Skip to content