Što je KA-UČ TV?

KA-UČ TV je aktivnost koja se provodi u sklopu projekata, “STRuKA i TI” i “KaRijERA i JA”, Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac. Naša platforma sastavljena je od dva dijela te je namijenjena primarno učenicima srednjih škola, ali i svima ostalima koji žele naučiti ili upotpuniti svoja znanja o video produkciji.
Prvi dio odnosi se na edukaciju vezanu uz video produkciju, što uključuje edukaciju o snimanju, tonskom snimanju, rasvjeti, montaži, novinarstvu i režiji.
kauc tv
Drugi dio čine produkcija i objava video sadržaja. Ideja KA-UČ TV-a je da učenici uz mentorstvo voditelja, nauče samostalno snimati i montirati, a dobiveni materijali koristit će se u svrhu promocije. Učenici će imati mogućnost korištenja najmodernije opreme za snimanje. Snimat će se video prilozi o napretku projekta, o učenicima na praksi, intervjui s gospodarstvenicima, prilozi u obliku vijesti i TV emisija koji će se emitirati na učeničkoj televiziji.
Želimo stvoriti ugodnu atmosferu za učenike, da se nakon svojih školskih aktivnosti mogu uključiti u naše grupe te svojom kreativnošću doprinijeti novim idejama za video materijale kako bi i oni sami motivirali druge učenike za upis u strukovne škole.
image 1

O voditelju

Video edukacije

Produkcija i objava

Branko Vilus, voditelj KA-UČ TV-a i mentor u programu video edukacije KA-UČ TV-a, rođen je 1973. u Zagrebu gdje je završio Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn i Pedagoški fakultet. Od 2002. aktivno se bavi videom i od tada kao vanjski suradnik surađuje s više nacionalnih i lokalnih televizija. Radi kao snimatelj, montažer, redatelj i urednik tv emisija, reportaža, promidžbenih filmova i dokumentarnih filmova. Također je vodio mnoge video edukacije kroz koje je prošlo više stotina polaznika, od kojih su neki postali uspješni i nagrađivani hrvatski snimatelji i redatelji.

voditelj
Skip to content